Gerappa Energetika Kft.

20122-02-03.

Budapest – Társasház:

Telepítésre került a következő SAG rendszer Budapesten.

Ezen a helyszínen egy 256 lakásos társasház teljes hőellátása geotermikus rendszerrel valósult meg. A lakások fűtését 2 db 420 kW fűtő teljesítményű, csavarkompresszoros hőszivattyú végzi. A teljes épület használati melegvíz ellátását 2 db 100 kW teljesítményű, scroll kompresszoros hőszivattyú berendezés biztosítja. A monitoring rendszer a HMV hőközpont működését figyeli és jeleníti meg. A rendszerrajzon bemutatott hőmérséklet értékeket, valamint a két berendezés működési és hiba státuszát rögzíti az SAG rendszer.


2012-09-03.

Budapest – ikerház:

Telepítésre került a következő SAG rendszer Budapesten.

Ezen a helyszínen egy modern ikerház épült, melynek a fűtését/hűtését és HMV készítését lakásonként 1-1 db Danfoss DHP-C 8 típusú talajhő-víz rendszerű kompakt geotermikus hőszivattyú biztosítja padló és mennyezet fűtési/hűtési rendszerrel kombinálva. A monitoring rendszer rögzíti a külső hőmérséklet mellett mindkét lakás talajköri be és kilépő hőmérsékletét, valamint a hőszivattyú által előállított fűtővíz előremenő és visszatérő hőmérsékletét.


2012-05-06.

Balatonfűzfő – üdülő ház:

Telepítésre került a következő SAG rendszer Balatonfűzfőn.

A megadott helyszínen egy kombinált napkollektoros/gázkazános rendszer biztosítja a fűtést, HMV ellátást és a téli fagymentesítést. Az SAG rendszer a külső és az épület hőmérséklet értékeit regisztrálja és továbbítja, valamint túl alacsony értékek esetén riasztást biztosít. A mérésen, riasztáson és adatgyűjtésen kívül a felügyeleti rendszerrel távolról kapcsolható a gázkazán, így az épületben előre bekapcsolható a komfortfűtés.


2012-04-25.

Újabb SAG rendszer került telepítésre

Telepítésre került az első éles SAG rendszer Pátyon mely monitoring, és adatszolgáltatási funkciókkal üzemelő rendszer.

A megadott helyszínen a fűtést/hűtést egy Toshiba Estia 11 típusú levegő-víz hőszivattyú biztosítja padló és mennyezet fűtési/hűtési rendszerrel kombinálva. A leadott hőmennyiséget Maddalena 11980939 típusú fűtési/hűtési hőmennyiségmérővel, a felvett elektromos energiát pedig egy MBUS_050002ef_3 típusú mérőórával mérjük. Így kiolvasható a rendszer COP/SPF értéke. A mérésen kívül a felügyeleti rendszerrel távolról kapcsolható a hőszivattyú és kiolvasható egy esetleges hibaüzenet.


2012-03-29.

Elindult az első SAG rendszer

Elindult a SAG bemutató felügyeleti rendszere, melyen megtekinthetők a rendszer alapvető funkciói

A Gerappa Energetika Kft. székhelyén a fűtést egy Carrier 30RH006 típusú levegő-víz hőszivattyú biztosítja fan-coilos hőleadókkal. A leadott hőmennyiséget Maddalena 11980939 típusú fűtési/hűtési hőmennyiségmérővel, a felvett elektromos energiát pedig egy MBUS_050002ef_3 típusú mérőórával mérjük. Így kiolvasható a rendszer COP/SPF értéke. A mérésen kívül a felügyeleti rendszerrel távolról kapcsolható a cég reklám világítása.